Van-e lehetőség nagyobb összegű személyi hitelt igényelni?

A személyi hitel esetében a keret korlátozott, így nagyobb összeg igénylése általában akadályba ütközik. A kisebb hitelek esetében a jövedelem megfelel fedezetként, nagyobb összeg esetében azonban már az ingatlan tölti be ezt a szerepet. Ingatlan fedezet esetében több milliós kölcsön is igényelhető.

Ez az ún. jelzáloghitel, ami szabadon felhasználható összeget bocsát rendelkezésre, az igénylő pedig nem tartozik indoklási kötelezettséggel arról, hogy mire fogja költeni az igényelt pénzt.

A bankok általában a megfelelő értékű ingatlan jelzálogba helyezése mellett is elvárják a jövedelem igazolását. Ez az igénylőnek is védelmet jelent, mivel kisebb eséllyel veszíti el ingatlanát, ugyanakkor a bankoknak szintén védelmet nyújt.

Saját tulajdonban lévő ingatlan jelzálogba helyezése, a személyi hitel ingatlanfedezetű felhasználása csak azok számára javasolt, akik stabil munkaviszonnyal rendelkeznek, ezenkívül előnyös, ha biztos anyagi háttér is van, ami gond esetén kihúzhatja őket a bajból. A konstrukció nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, ugyanakkor érdemes alaposan tájékozódni, hogy van-e kisebb kockázattal is elérhető konstrukció.

Share This Post