Személyi hitelek fedezet nélkül

A személyi hitelek népszerűségének egyik legfőbb oka, hogy szabadon felhasználhatók, valamint, hogy fedezet nélkül is igényelhetők. A személyi hitel igényléséhez nem kell más, mint a jövedelemigazolás, ha az igénylő kizárólag a jövedelmével felel az igényelt összegért, ráadásul kezesre sincs szükség.

Személyi hitel esetében az igénylőnek nem kell indokolnia, hogy miért és mire veszi fel az adott összeget. A személyi hitel keretében igényelhető összeg néhány százezertől legfeljebb 5 millió forintig terjed, hiszen a jövedelem nem jelent akkora biztosítékot a banknak, mintha az igénylő ingatlannal is felelnek a felvett hitelért. A felvett hitel nagyságának függvényében eltérőek a futamidők, több milliós összegnél a futamidő akár 8 év is lehet.

A fedezet nélküli személyi hitelt bárki felveheti, aki rendelkezik megfelelő havi jövedelemmel. A bankok általában kikötik, hogy az igénylőnek 3 vagy 6 hónapja állandó munkaviszonya kell legyen, ez a feltételek között is szerepelhet. A fizetéseken kívül a nyugdíjra is lehet személyi hitelt igényelni.

Bármennyi előnnyel is rendelkezik, a személyi hitel igénylése csak akkor biztonságos, ha valaki biztos jövedelemmel rendelkezik és nem okoz számára gondot a magas kamatok fizetése. A bankok magas kamatot szabnak meg a személyi hitelekre, mivel számukra ez nagyobb kockázatot jelent, így tudják kiegyenlíteni a nem fizetők miatt elszenvedett veszteségeiket.

Share This Post