Személyi hitel jövedelemigazolás nélkül?

Korábban a személyi hitel igényléséhez elég volt az ingatlanfedezet is, de a jogszabály változások miatt napjainkban már elengedhetetlen hozzá a jövedelemigazolás is.

A személyi hitel szabadon felhasználható, ezért sokak számára ideális konstrukció. Hozzá azonban szükség van a jövedelem igazolására, ennek következtében azok nem igényelhetik, akiknek nincs állandó munkahelyük, nem bejelentett munkát végeznek vagy 3-6 hónapnál kevesebb ideje dolgoznak munkahelyükön.

A bankok általában kikötik, hogy hány hónap munkaviszonynak kell fennállni az igényléshez. A bankok többsége ezt 6 hónapban szabja meg, de lehet 3 hónap vagy akár 1 év is feltétel.

2012-től változásokat vezettek be a személyi hitel igénylésével és folyósításával kapcsolatban. Ezek a változások az adóst védik, csökkentik a fizetésképtelenné válás kockázatát. Ehhez az igénylési feltételeket szigorították, ezért azóta nehezebb személyi hitelt felvenni. Azonban még mindig ez az egyik legegyszerűbben igényelhető konstrukció, de feltétele a stabil fizetőképesség és a tartós munkaviszony. Igénylése tehát csak azoknak javasolható, akik képesek a többi hitelnél általában magasabb kamatok fizetésére is.

Share This Post