Projekt hitelek

A cégek többsége kénytelen nagyobb befektetésekbe fogni, fejleszteni eszköztárát és szélesíteni portfólióját, hogy nagyobb legyen a piaci részesedése. Sokszor ezeket csak projektfinanszírozással sikerül megvalósítani.

A projekt hitelek azon vállalkozásoknak nyújtanak segítséget, melyeknek kidolgozott terveik és potenciáljuk is van a fejlődéshez, ugyanakkor tőkére szükségük van. Az idő ebben az esetben nagy szerepet játszik, hiszen a konkurencia miatt egyetlen vállalkozás esetében sincsenek hosszú hónapok vagy évek arra, hogy a fejlesztéseket elvégezzék.

A projekt hitel azon vállalkozások számára is jó megoldás, melyek nem igényelhetnek hagyományos banki hitelt. A banki hitel esetében a pénz aktuális pénzügyi hátterét elemzik, a projekt hitelnél azonban a támogatandó projekt potenciálját és megtérülését vizsgálják.

A projekt hitelek többnyire nagy összegűek, közép- és hosszútávú futamidővel. A bankok többnyire 1-8 év közti futamidőt ajánlanak. Az igényléshez kell önrész, ez általában 25-30%, de ebben lehetnek különbségek a bankok között. A projekt hitel minimális tétele 3 millió forint vagy ennek megfelelő deviza. Általában van lehetőség türelmi időszak igénylésére, ami legfeljebb 2 év. A részletek törlesztése többnyire havonta történik, ha a cég és a hitelező másként nem állapodnak meg.

Share This Post