Lehet-e autó hitelt igényelni BAR listásoknak?

Sokakkal megtörténik, hogy elveszti a munkahelyét és nem tudja tovább fizetni a felvett hitel részleteit. Adósságot halmoz fel a bank felé és ezzel együtt felkerül a BAR listára.

De lehetséges, hogy a BAR listán szereplők autó hitelt igényeljenek? Egyes pénzintézeteknél és bankoknál nem kezelik olyan szigorúan a BAR listásokat, de mindenképp elemzik az igénylő fizetésképességét. A gépkocsi fedezetet jelent, de a legfoglalás a bankot is megterheli anyagilag, ezért a legnagyobb körültekintésre törekszik az igénylés elbírálásakor.

A BAR listán szereplő tagok státusza lehet aktív és passzív. Az aktív státuszúak jelenleg is adósok, míg a passzív státuszúak korábbi tartozásukat már rendezték.

A bankok és hitelintézetek többsége automatikusan elutasítja az aktív státuszú BAR listások igénylését. Előfordulhatnak kivételek, de ilyen esetekben a bank általában még magasabb kamatot szab meg, hogy mérsékelje a kockázatot.

A passzív státuszú BAR listások igénylést a bankok és hitelintézetek általában nem utasítják el.

Autóhitelt tehát BAR listások is igényelhetnek, de aktív adósok esetében rendkívüli kockázatot jelent egy új hitel igénylése, melynek feltételei más konstrukciókhoz képest kedvezőtlenebbek lesznek.

Share This Post