Kinek ajánlott a lakás hitel igénylés?

A lakás hitelnek számos előnye és rengeteg veszélye is van. Bár az albérlettel szemben hosszútávon sokkal jobb egy saját tulajdonú ingatlan részleteit törleszteni havonta, mégis ajánlott mérlegelni a kockázati tényezőket is, mielőtt belevágunk az igénylésbe.

A lakás hitel mindenki számára mérföldkő. A bankok szigorú feltételekkel próbálják megszűrni az igénylőket, hogy valóban csak azok kaphassanak hitelt, akik a jövőben is tudják majd fizetni a törlesztést.

A lakás hitel igényléshez szükség van munkáltatói igazolásra is. A legtöbb bank 3 vagy 6 havi folyamatos munkaviszonyt szab feltételként, de ettől eltérő kritériumok is előfordulhatnak.

A lakás hitelt legtöbbször igénylő fiatalokra azonban jellemző a gyakori munkahelyváltás, két munkahely között akár néhány hónapos kihagyással is. Sokan játszanak el a saját vállalkozás gondolatával, ami szintén bizonytalan jövedelmet jelent. A lakás hitel igénylése után azonban már nincs lehetőség a kísérletezésre.

A lakás hitel hosszútávon megtérülő befektetés, de csak akkor, ha a döntés felelősséggel hozzuk meg és a jövőben is felelősen teljesítjük a feltételeket.

Share This Post