Faktoring – Kintlévőségek kezelése

A faktoring egy tartozás felvásárlását jelenti. A nem fizető üzleti partnerek és az elhúzódó kifizetések miatt sok vállalkozás kerül szemben likviditási és finanszírozási gondokkal. A kintlévőségek akadályozzák a vállalkozást az előrelépésben, lehetetlenné válik a fejlesztések és a beruházások finanszírozása, miközben a versenytársak folyamatosan fejlődnek. A faktoring ezekben az esetekben jelenthet megoldást.

Az adósságfelvásárlás során a cég szolgáltatás nyújtásából származó rövid lejáratú követelését egy faktor cég felvásárolja és kezeli ezt a követelést, beleértve a tartozások behajtásának kezelését is.

A faktoring egyik előnye, hogy garantált megtérülést jelent, azaz biztosítható az árukészlet folyamatos feltöltése, bővíthető az ügyfélkor, megerősíthető a vállalkozás piaci helyzetet, növelhető a bevétel.

A faktoring főként a kis- és középvállalkozások számára jó lehetőség. A vállalkozást azonnal tőkéhez juttatja, amiből ki lehet egyenlíteni a tartozásokat vagy lehet finanszírozni a fejlődést. A vállalkozás tehermentes lesz, valamennyi kockázat és tartozás átkerül a faktorcéghez.

A faktoring ügyintézés esetében nincs hitelbírálat és más hitelkonstrukcióhoz képes alacsonyabbak a költségei, valamint nagyon gyorsan, akár 48 óra alatt lezajlik.

Share This Post