BAR listások hitelkártya igénylése

A hitelkártya egyre kedveltebb fizetőeszköz. Bár fenntartása és használata költségekkel jár, váratlan helyzetekben nagy segítség lehet. BAR listások számára a hitelkártya igénylése nem egyszerű dolog.

A hitelkártya igényléséhez a természetes személynek meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak. Általában bejelentett munkaviszonyt és erről szóló jövedelemigazolást várnak el a bankok, de szerepel a feltételek között az is, hogy az igénylő ne szerepeljen a BAR listán.

A bankok azonban megkülönböztetik az aktív és passzív BAR listásokat. Ellenőrzik az adóslistákat és legjobb esetben is csak a passzív adósok igénylését fogadják el.

A bankok a BAR listán szereplő aktív adósnak nem nyújtanak új hitelt és teljesen jogos. Ha egy adósnak aktív tartozása van, az újabb hitel még inkább megterheli. Célszerű alaposan megfontolni, hogy érdemes-e vállalni a tartozások halmozását és hogy ez milyen terheket hordoz magában.

A BAR listára nem csak akkor lehet felkerülni, ha valaki a banki hitelét nem tudja fizetni, de áruhitel-, hitelkártya- és lízingtartozással is. Tehát a hitelkártya tartozás miatt is felkerülhetünk a “fekete listára”.

Share This Post