Az autó hitel igénylésének kritériumai

Mint minden hitelnek, az autó hitelnek is megvannak a maga kritériumai, melyeket a bank támaszt az igénylővel szemben. A feltételek pénzintézetenként eltérőek lehetnek részleteikben, de általában azonos elvárásokról van szó.

Autó hitelt bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező személy igényelhet, aki betöltötte a 18. életévét. Kiskorúak nem igényelhetnek autó hitelt, de van felső korhatár is, mégpedig a 70. év.

Az igénylővel szemben elvárás a bejelentett munkahely, amit jövedelemigazolással kell igazolni. Ez a biztosíték a bank számára, hogy az igénylő képes lesz törleszteni. Bár a gépjármű is fedezetet jelent esetleges fizetőképtelenség esetén, a legfoglalás a bank számára sem előnyös.

A bankok általában elvárnak bizonyos önrészt, ezt százalékban határozzák meg. Ezenkívül azonban csupán formális dolgok szükségesek az igényléshez, mint az elérhetőségek és az érvényes vezető engedély.

Az autó hitelre történő megvásárlása bár több feltételhez kötött, mégis könnyen kivitelezhető. A sarkalatos pontja, mint minden hitel esetében, hogy az igénylő tudja-e vállalni a törlesztőrészleteket és megéri-e a hitelt igényelnie.

Share This Post