Az autó hitel igényléséhez szükséges dokumentumok

Az autó hitel igényléséhez sok dokumentumra van szükség, melyeknek a másolatát kell átadni a hitelt nyújtó banknak. Bár időt és energiát vesz igénybe beszerezni a szükséges papírokat, ezek nélkül érthető módon nem jöhet létre a szerződés.

Az autó hitel igényléshez a legfontosabb a jövedelemigazolás, mely nélkül lehetetlen megkapni a hitelt. Ez ad biztosítékot a banknak, hogy az adósnak nem fog problémát okozni a törlesztőrészletek rendszeres fizetése. A jövedelemigazolás szabja meg azt is, hogy az igénylő milyen mértékű hitelre jogosult, ez kiemelten fontos egy nagyobb értékű, rövidebb futamidejű hitel esetében.

Csak az a személy igényelhet hitelt, akinek van érvényes személyi igazolványa, lakcímkártyája és adókártyája, valamint vezetői engedélye. A bankok többsége kéri gy közüzemi számla bemutatását is. Jó tanács, hogy ilyenkor időben befizetett számlát vigyünk.

Ha az igénylő valamennyi kritériumnak eleget tett, a hitel folyósítása a bankok részéről feltehetően nem fog akadályba ütközni. Az igénylőnek ebben az esetben már csak annyi a feladata, hogy havonta pontosan törlesszen.

Share This Post